rumeli feneri kalesi
·

Rumeli Feneri Kalesi

Rumeli Feneri ve Rumeli Feneri Kalesi

Rumeli Feneri kalesi, Garipçe Köyü’ne yaklaşık 1,5 km uzaklıktadır. Koç Üniversitesi yakınında olduğundan öğrencilerin uğrak yerlerinden biridir Rumeli Feneri kalesi.

rumeli feneri kalesi
Rumeli Feneri Kalesi

Balık ve et restoranlarında uygun fiyata güzel ziyafet çekebilirsiniz. Garipçe Köyü’ne uğrayanların buraya da uğramasını tavsiye ederim. İki güzide köye yarımşar gün ayırmanız güzel bir gün geçirmek için yeterlidir. Rumeli Feneri’ne toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler Hacıosman metro durağından kalkan Sarıyer’den geçen 150 numaralı İETT otobüsleriyle ulaşabilirler. a da özel arabanız ile ulaşabilirsiniz. Yolda radar kontrolü yapılmaktadır. Yol boş olduğu için sürat yapmamanızda fayda var. Rumeli Feneri, Karadeniz sularının İstanbul Boğazı’na aktığı ilk yerdir. Kayalık olan sahilini Karadeniz’in hırçın dalgaları dövmektedir.

Büyük bir gemi barınağı vardır. Her ne kadar manzarayı biraz kapasa da köye otantik bir ortam görüntüsü vermektedir. Ayrıca birçok dizi ve film Karadeniz köyünde çekiliyormuş süsü vermek için burada çekilmiştir.

Asırlık çınar ağaçlarının bulunduğu Rumeli Feneri’nde Cenevizler’den kalmış bir kale de vardır ama malesef biraz bakımsızdır. Rumeli Feneri Kalesi’nin bulunduğu yerden denize girmek çok tehlikelidir.Her yıl birçok kişi malesef boğularak hayatını kaybetmektedir. Denizle iç içe olan bir yerde bu kadar boğulma vakalarının görülmesinin nedeni köye dışarıdan gelenlerdir.

rumeli feneri garipçe
Rumeli Feneri

Balıkçılık Rumeli Feneri halkının büyük kısmının geçim kaynağıdır. Fransızların inşa edip zamanında işlettiği Rumeli Feneri’nin ismini aldığı fenere çıkma şansınız yoktur. Fenerin altında türbe de bulunmaktadır. Fenere çıkamasanız da dibinden bile çok geniş görüş açısınız olacaktır. Fotoğraf makinenizin deklanşörünün çok çalışacağı Rumeli Feneri’nde, ilginç sokaklarını dolaşıp, güzel bir manzara karşısında, güzel bir balık keyfi sizin en fazla yarım gününüzü alacaktır. Gezi planınıza Rumeli feneri ve rumeli feneri kalesini de eklemenizi tavsiye ederiz.

İstanbul Tarihi ve İstanbul Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’da Eğlence Mekanları

Similar Posts

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.