Kütahya Kalesi
·

Kütahya’da Gezilecek Yerler

Kütahya’da Gezilecek Yerler Listesi

Kütahya’ya yolunuz düşerse Kütahya’da gezilecek yerleri ve tarihi yerleri sizler için derledik.

Çini ve porselenleri, kaplıcaları, vadi ve yaylaları, dünyaca ünlü mevlevi kültürünün tarihi izleri ile Kütahya ülkemizin keşfedilmesi gereken yerlerinden biri.

Evliya Çelebi’nin doğduğu yer olan Kütahya, gelişmekte olduğu termal kaynakları, doğal güzellikleri, el sanatları ve tarihi ile Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden biridir. Seyahat planınız oluştururken Kütahya gezilecek yerler listemize göz atın…

Tarihi Mekanlar: Kütahya, tarih boyunca Anadolu’nun önemli yerleşim merkezlerinden biri olmuştur. Kütahya geziniz sırasında görmenizi tavsiye ettiğimiz tarihi mekanların başında Kütahya Kalesi, Kütahya Saat Kulesi, Kütahya Zafertepe Anıtı, Dumlupınar Şehitliği ve Tarihi Kütahya Evleri geliyor.

Camiler: Kütahya ülkemizdeki ünlü camilerden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle Kütahya Çinili Camii, Kütahya Ulu Camii, İshak Fakih Camii, Kütahya Kurşunlu Camii’ni gezmeden Kütahya’dan ayrılmayın. Kütahya’da mutlaka görmenizi önerdiğimiz bir diğer dini mekan da Dönenler Mevlevihanesi. Mevlevi kültürünün en önemli merkezlerinden olan Dönenler Mevlevihanesi şehir merkezinde bulunuyor.

Müzeler: Kütahya Çini Müzesi ve Kütahya Arkeoloji Müzesi Kütahya’nın geçmişine ışık tutan, görmenizi önerdiğimiz müzelerden.

Kaplıcalar. Kütahya denince aklımıza ilk gelenlerin başında Kütahya kaplıcaları geliyor. Hem şifa bulmak hem de keyifli bir tatil yapmak için Eynal Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları, Ilıca Harlek Kaplıcaları, Dereli Kaplıcaları, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Murat Dağı Kaplıcaları’ndan dilediğinizi gezebilirsiniz.

Doğal Güzellikler: Kütahya doğa severlerin uğrak noktalarından. Özellikle trekking meraklıları için önemli rotalardan olan Frig Vadisi’nin bir bölümü Kütahya’da. Frig Vadisi’nin yanı sıra Domaniç Ormanları, Porsuk Barajı, Hıdırlık, Gölcük Yaylası, Kaşalıç Tabiat Koruma Alanı, Vakıfçamlığı Tabiat Koruma Alanı, Mızık Çam Tabiat Anıtı, Altıntaş Ovası da Kütahya’da görebileceğiniz, keşfedebileceğiniz doğal güzellikler arasında.

Kütahya Gezilecek Yerler – Tarihi Yerler

Dönenler Mevlevihanesi

Dönenler Mevlevihanesi
Dönenler Mevlevihanesi

Kütahya Merkez’de yer alan Dönenler Mevlevihanesi, Börekçiler Mahallesi’ndedir. Mevlevi kültürünün üçüncü önemli merkezidir aynı zamanda.

Mevlevihanenin ilk yapılan bölümü mescididir. Hezar Dinari Mescidi, adını banisinden alır. 1237-1243 yılları arasında inşa edilmiştir. Sonraki dönemlerde ise kuzeyine semahane eklenmiştir. Dönenler Mevlevihanesi’nin ilk yapısı ile ilgi pek bir bilgi yoktur. Günümüzdeki mimarisi 1812 yılında yeniden yapılmıştır.

Kütahya gezinizde Dönenler Mevlevihanesi’nin dış mimarisine ve iç dekorasyonunu mutlaka şahit olmalısınız. Mistik bir atmosferin içinde keyifli bir yolculuk Dönenler Mevlevihanesi’nde sizleri bekliyor.

Kütahya Saat Kulesi

Kütahya Saat Kulesi
Kütahya Saat Kulesi

Kütahya Merkez’de bulunan Saat Kulesi, XIX. yüzyılda inşa edilmiştir. Banisi Kütahya Valisi Fuat Paşa’dır. 30 Ağustos Ortaokulu’nun arkasında bulunmakta olup kolay bir ulaşım yoluna sahiptir.

Kütahya Saat Kulesi’nin yapımında kesme taş kullanılmıştır. Kare planlı olup, iki katlı bir mimariye sahiptir. Kulenin üstü külahla örtülmüştür. Kütahya’daki Analcı Mescit’in karşısında bulunan Saat Kulesi, gezinizin bir parçası olabilir. Kütahya Çinili Camii ve Kütahya Zafertepe Anıtı da gezi listenizde olması gereken noktalar arasında.

Kütahya Zafertepe Anıtı

Kütahya Zafertepe Anıtı
Kütahya Zafertepe Anıtı

Kütahya, doğal güzellikleri kadar tarihe ışık tutan yapılarıyla da görülmeye değer bir şehirdir. Her köşesinde farklı bir detay gözünüze çarpacak Kütahya gezinizde.

Şehrin keşfedilmeyi bekleyen noktalarını yakın bir zamanda ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Zafertepe Anıtı’nı gezi listenize dahil etmenizi tavsiye ederiz. Kütahya Zafertepe Anıtı, Altıntaş ilçesine bağlı olan Çalköy’de bulunuyor. Anıt, ulaşım açısından çok rahat bir noktada…

1922 yılında gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Atatürk’ün “’Ordular ilk hedefinizAkdeniz’dir, ileri.”’ Sözünü söylediği yer olmasından dolayı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda bölgeye okul gezileri de yapılmaktadır. 1972 yılında tamamlanan bu sembol, gezinizin bir parçası olabilir.

Kütahya Ulu Camii

Kütahya Ulu Camii
Kütahya Ulu Camii

1381 yılında inşa edilen Kütahya Ulu Camii, şehrin merkezinde bulunmaktadır. Caminin en önemli özelliği şehrin en büyük iç alana sahip ibadet mekanı olmasıdır.

Kütahya Merkez’de bulunan caminin inşasında tamamı ile kesme taş kullanılmıştır. Kütahya Ulu Camii; 64 pencereye, 2 tam kubbeye ve 6 yarım kubbeye sahiptir. Camideki Kabe tasviri dışında hiç çini kullanılmamıştır. Kütahya Merkez gezilecek yerlerinize Kütahya Ulu Camii’ni dahil edebilirsiniz.

İshak Fakih Camii

İshak Fakih Camii
İshak Fakih Camii

Germiyan eserlerinden biri olan İshak Fakih Camii,Kütahya Merkez’in gezilecek tarihi mekanlarından biridir. 1433 yılında inşa edilen cami, gösterişli bir cepheye sahiptir.

Yapımında kesme taş ve tuğla kullanılmıştır. İshak Fakih Camii, düzenli dış mimarisinin yanı sıra iç dekorasyonuyla da göz doldurmaktadır.

Caminin son cemaat yeri üç bölümden oluşur. Kütahya Merkez gezinizde İshak Fakih Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.

Kütahya Kurşunlu Camii

Kütahya Kurşunlu Camii
Kütahya Kurşunlu Camii

Kütahya Merkez’in tarihi yerlerinden biri olan Kurşunlu Camii, kolay bir ulaşım yoluna sahiptir. Paşam Sultan Mahallesi’nde yer alıyor. 1377-1378 yılları arasında inşa edilen bu ibadet mekanı Kasım Paşa Camii olarak da bilinmektedir. Caminin kitabesinde;

“Amere haza el-mescit el-mübarek bereketü’l İslâm ve’l-müslimin mevhar-i ehl
El-fütuvvet ve’l-mürüvvet el-şeyh Muhammed ibn Şeyh Alaü’d-din ibn Şeyh
Nurel-din fi Şuhuri seneti tis’a ve şeb’in ve seb’a mie. Ta nefha-i sûr ma’mûr bâd 779 (1377-1378).”’
yazmaktadır.

Cami, Ahi Şeyhi Mahmud bin Şeyh Alaeddin tarafından yaptırılıp; 1520 yılında Kasım Paşa tarafından onartılmıştır. Kurşunlu Camii, kare planlı inşa edilmiştir. yapımında kesme taş ve tuğla kullanılmıştır. Minaresi ise orijinalliğini korumaktadır.

Kütahya Kurşunlu Camii’nin yanı sıra; Kütahya Çinili Camii ve Kütahya Çini Müzesi’ni gezmenizi öneririz.

Dereli Kaplıcaları

Dereli Kaplıcaları
Dereli Kaplıcaları

Kütahya’da termal turizm merkezi olarak kabul edilen Dereli Kaplıcaları, yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görmektedir.

Emet-Tavşanlı yolu üzerinde bulunan ve bu ilçelere 20 kilometre uzaklıkta olan Kütahya Dereli Kaplıcaları hem termal suyuyla hem de doğal güzellikleriyle şifa vermektedir. İl merkezine 70 kilometre uzaklıkta olan kaplıca, ismini içinden geçen dereden alır.

Yürüyüş, rafting ve olta balıkçılığı yapabileceğiniz Dereli Kaplıcaları, doğanın en güzel simasını yansıtacak sizlere. Kaplıcaları suları; eklem romatizması, kemik erimesi, kas iltihapları, sinirsel hastalıklar ve ruhsal hareket bozukluklarına iyi gelmektedir.

Yayla ve dağ turizmine de elverişli olan Dereli Kaplıcaları’nda tatil yaparken çevreyi keşfetmeyi unutmayın. Kaplıcanın 6 kilometre uzağında Cevizdere Şehitliği’ni ziyaret edebilirsiniz. Kütahya’daki termal turizm bölgeleri arasındaki; Murat Dağı Kaplıcaları, Eynal Kaplıcaları ve Ilıca Harlek Kaplıcaları da tercih edebileceğiniz yerlerdendir.

Simav Çitgöl Kaplıcaları

Simav Çitgöl Kaplıcaları
Simav Çitgöl Kaplıcaları

Evliya Çelebi Seyahatname’sinde “Cennet Kaplıcaları” olarak anlattığı Çitgöl Kaplıcaları, Simav merkeze 4 kilometre uzaklıktadır.

Simav Çitgöl Kaplıcaları’nda çocuk oyun parkları, yeşil alanlar, yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Kütahya’da güzel bir tatil planı yapıyorsanız ve bu tatili sağlığınız için gerçekleştirecekseniz tercihinizi Simav Çitgöl Kaplıcaları’ndan yana kullanabilirsiniz. Cilt, deri, kırık, çıkık, kireçlenme, mide ülseri, egzama, bel fıtığı, romatizma, siyatik, nevralji, kadın hastalıkları, ruh ve benden yorgunluklarına iyi gelen Simav Çitgöl Kaplıcaları, aynı zamanda sizlere birçok aktivite de sunacak.

Ilıca Harlek Kaplıcaları

Ilıca Harlek Kaplıcaları
Ilıca Harlek Kaplıcaları

Kütahya’nın termal turizm bölgelerinde biri olan Ilıca Harlek Kaplıcaları’na kara, hava ve demiryolu ile ulaşım mümkündür.

Eskişehir karayoluna 2 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Harlek Kaplıcaları, il merkezine ise 28 kilometre uzaklıktadır. Romatizma, böbrek, cilt, sinir, karaciğer yetmezliği, safra kesesi ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu kaplıcanın suyu kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içermektedir. Orman içerisindek Ilıca Harlek Kaplıcaları’ndaki otel fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yapıp, hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ilıca Harlek Kaplıcaları’nda bol bol dinlenirken doğanın tadını çıkarmayı ve çevreye keşifler yapmayı unutmayın. Bu arada Murat Dağı Kaplıcaları ve Eynal Kaplıcaları da şehrin önemli termal bölgeleri arasındadır.

Eynal Kaplıcaları

Eynal Kaplıcaları
Eynal Kaplıcaları

Termal turizmde önemli bir yere sahip olan şehirlerimiz arasındaki Kütahya, birçok kaplıcasıyla gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Sağlık için tatil yapmayı planlayanların, şehirde tercih ettiği termal bölgeler arasındadır Eynal Kaplıcaları. Simav Eynal, 3 bin yıldan bu yana birçok hastalığa iyi gelen sularıyla şifa vermeye devam ediyor.

Kütahya Eynal özellikle haziran ve kasım aylarında %100 doluluk oranına ulaşıyor. Eynal termal otel fiyatlarını araştırabilir ve erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. Romatizma, siyatik, cinsel rahatsızlıklar, nevralji, cilt, deri, nevrit, mide ülseri, böbrek taşı, egzama ve birçok hastalığa iyi gelen termal sular, ruhunuzu da dinlendirecek. Kütahya’daki Eynal termalde yapılan araştırmalarda kaplıcanın; sodyum, kalsiyum, sülfat, bromür ve bikarbonatlı su olduğu tespit edilmiştir. Simav’dan Eynal’a 07:00-23:00 saatleri arasında belediye otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Murat Dağı Kaplıcaları

Murat Dağı Kaplıcaları
Murat Dağı Kaplıcaları

Kütahya’nın en yüksek tepelerinde bulunan Murat Dağı Kaplıcaları, 2987 yılında termal turizm merkezi olarak ilan edilmiştir. 2312 metre yükseklikteki Murat Dağı, kaplıcalarının yanı sıra, 853 çeşit bitkisiyle, florasıyla ve iklimiyle de bilim adamlarının ilgi odağı durumundadır.

Tam bir oksijen deposu olan ve huzurlu bir şekilde doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği Murat Dağı Kaplıcaları şifanın önemli adreslerinden biridir. Burada yan yana iki tane hamam vardır ve bu hamamların Germiyanoğulları döneminde yaptırıldığı düşünülmektedir. Kaplıcalar aynı zamanda Gediz’e 30 kilometre uzaklıktadır. Suyunda; sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bromür ve sülfat bulunur. Sinir, kas rahatsızlıkları, kadın hastalıkları ve romatizma gibi birçok sağlık sorununa iyi gelen Murat Dağı Kaplıcaları, sağlığınız için düşündüğünüz tatil noktalarından biridir.

Günlerinizi burada geçirirken Murat Dağı’na çıkıp çevreyi keşfetmeyi sakın unutmayın. Termal turizmin önemli bölgelerinden biri olan Murat Dağı Kaplıcaları’nı tercih edebileceğiniz gibi Yoncalı Kaplıcaları da tercihleriniz arasında olabilir.

Kütahya Çini Müzesi

Kütahya Çini Müzesi
Kütahya Çini Müzesi

Kütahya’nın merkezine bulunan Kütahya Çini Müzesi, çini üzerine açılan ilk müze olma özelliği taşımaktadır.

Aslında Germiyan Beyi ll. Yakup’un yaptırmış olduğu külliyenin imaret bölümünün ayrıldığı müze 1999 yılında ziyarete açılmıştır.

Müzede sergilenen ve 14. yüzyıldan bu yana yapılan çiniler sergilenmektedir. Kütahya gezinizde kesinlikle çini müzesini görmelisiniz.

Önemli dönemlerin değerli çinilerinin sergilendiği Kütahya Çini Müzesi’nde her parça hayranlığınızı kazanacak. Müze gezinizin ardından; Domaniç Ormanları’nı, Kütahya Çinili Camii’yi, Kütahya Kalesi’ni ve Dumlupınar Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Domaniç Ormanları

Domaniç Ormanları
Domaniç Ormanları

Türkiye’nin can alıcı noktalarından biri olan Domaniç Ormanları Kütahya’da bulunmaktadır. Domaniç ilçesini kapayan bu doğal güzellik Kütahya’ya gelenlerin uğradığı ilk yerlerden biridir.

Dünyada yalnızca bu ormanda görülen ağaç türleri vardır Domaniç Ormanları’nda. Anadolu Selçuklu Uç Beyi olan Ertuğrul Gazi’nin yaz aylarını burada geçirdiği bilinmektedir.

Doğal bir güzelliğe sahip olan Domaniç Ormanları aynı zamanda tarihte de önemli bir yer olma özelliği taşımaktadır. Kütahya gezinize ekleyeceğiniz orman asırlık ağaçlarıyla sizi hem büyüleyecek hem de keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacak.

Domaniç Ormanları’nın tadını çıkarttıktan sonra; Kütahya Kalesi’ni, Kütahya Çinili Camii’yi, Dumlupınar Müzesi’ni, Kütahya Çini Müzesi’ni ve Yoncalı Kaplıcaları’nı da gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Kütahya Çinili Camii

Kütahya Çinili Camii
Kütahya Çinili Camii

Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan Kütahya Çinili Camii, hem dış mimarisiyle hem de iç mimarisiyle görenlerin büyük bir hayranlığını kazanıyor.

Kütahya’nın simgesi durumundaki Çinili Camii, Orta Asya Türk mimarisinin örnek alınarak hayata geçirildiği bir yapı özelliği taşımaktadır. İçi ve dışı çinilerle süslendiği için Çinili Camii olarak adlandırılmıştır.

Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun bir eseri olan cami her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerine ev sahipliği yapar. Kütahya gezinizde Çinili Camii’yi mutlaka gezmelisiniz. Ardından; Kütahya Kalesi’ni, Kütahya Çini Müzesi’ni, Dumlupınar Müzesi’ni ve Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret edebilirsiniz.

Kütahya Kalesi

Kütahya Kalesi
Kütahya Kalesi

Kütahya’nın ilk kurulduğu yerde bulunan Kütahya Kalesi, antik çağlardan bu yana varlığını korumaya devam etmektedir.

Hisar Tepesi’nde bulunan kalenin üç bölümü vardır; Kale-i Sagir, Kale-i Bala ve dış surlar. Kütahya Kalesi’nin yapım tarihi ve kim tarafından yapıldığına dair bir kitabesi bulunmamaktadır. Fakat kalede Bizans, Selçuklu, Germiyanlı ve Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir.

Kütahya Kalesi günümüzde ise turistik bir gezi noktası durumundadır. Yıl içerisinde Kütahya’ya yolu düşenlerin uğramadan gitmediği bu kalede iki çeşme, iki mescit, gazino ve kır kahvesi mevcuttur. Evliya Çelebi’ye göre 70 burca sahiptir Kütahya Kalesi. Bu tarihi yapıyı gidip görmek ve manzarasına şahit olmak yeni bir yer tanımanın mutluluğunu yaşatacak sizlere. Aynı zamanda Kütahya gezinize; Dumlupınar Müzesi’ni, Yoncalı Kaplıcaları’nı, Kütahya Çini Müzesi’ni ve Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni de ekleyebilirsiniz.

Kütahya Arkeoloji Müzesi

Kütahya Arkeoloji Müzesi
Kütahya Arkeoloji Müzesi

Kütahya Arkeoloji Müzesi ,1314 yılında Umur Bin Savcı tarafından yaptırılan eski bir medrese binasında ziyaretçilere açıktır.

Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Kütahya Arkeoloji Müzesi, 9 odaya sahiptir. Her çağın ayrı ayrı önemli kalıntılarını gözler önüne sermektedir.

Paleolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kalan eserler göz doldurmaya devam etmektedir. Zengin bir içeriğe sahip olan Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra Dumlupınar Müzesi’ni ve Dumlupınar Şehitliği’ni de gezinize eklemeyi unutmayın.

Dumlupınar Müzesi

Dumlupınar Müzesi
Dumlupınar Müzesi

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın yaşandığı topraklarda o günleri hiç unutmamak adına yapılan Dumlupınar Müzesi,Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yer almaktadır.

İki katlı müstakil bir binada olan ve hala ziyarete açık olan Dumlupınar Müzesi, Kurtuluş Savaşına ait olan silahlar, kılıçlar, o dönmeleri yansıtan eski fotoğraflarla birlikte 139 adet eser sergilemektedir. Sizi etkisi altına alacak olan Dumlupınar Müzesi, aynı zamanda Dumlupınar Şehitliği’ne de oldukça yakın. Aynı gün içerisinde hem müzeyi hem de şehitliği gezmek birbirini tamamlayan anlamlı bir gezinin bütününü oluşturacak sizlere.

Dumlupınar Şehitliği

Dumlupınar Şehitliği
Dumlupınar Şehitliği

Tarihte çok önemli bir olay olan Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde ülkesi için savaşan ve şehit olan Türk askerlerinin anısına yapılan Dumlupınar Şehitliği Kütahya il sınırları içerisindedir.

Dumlupınar ilçesinde bulunan şehitlik 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiştir.

500 er ve 100 subayın mezar taşı bulunan Dumlupınar Anıtı’nda namazgah, şadırvan ve otopark bulunmaktadır. Aynı zamanda şehitliği ziyaret ettiğiniz sırada, burada bulunan Kurtuluş Parkı ve Dumlupınar Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Büyük Taarruz’un 70. yıldönümünde yapılan bu anlamlı şehitlik anıtını gezip görmek ve yaşamak anlamlı saatler geçirmenizi sağlayacak.

Yoncalı Kaplıcaları

Yoncalı Kaplıcaları
Yoncalı Kaplıcaları

Kirazlı Dağı’nın eteklerinde bulunan Yoncalı kaplıcalarıKütahya il sınırlarında olup; Kütahya-Tavşanlı yolu üzerinden 17 kilometre sonra karşınıza çıkacaktır. Güzel bir efsaneyede sahiptir Yoncalı kaplıcaları.

Bir zamanlar Kütahya Valisi’nin güzel mi güzel bir kızı varmış. Kız birden amansız bir hastalığa yakalanmış. Hastalığı kötü ve bulaşıcıymış. Tedavisi olmayan hastalığı yüzünden kimseye bulaştırmamak için kızı Yoncalı’nın bulunduğu yere bırakırlar. Yemek ve içeceklerini de yanına bırakırlar. Bir süre yalnız başına kalan kız her gün gelmekte olan tüyleri dökülmüş bir kurt görür. Kurt her geçtiğinde tüyleri gürleşmeye başlar. Kız, kurdun bir yere girip çıktığını görür ve bir gün merak edip kurdu takip eder. Kurt bataklık olan bir yerde sırayla bataklıklara girip çıkar. Aynı şekilde kız da bataklıklara girip çıkmaya başlar. Bataklıkların sonunda bir su vardır ve kurt orada son olarak yıkanır. Kız yine kurdun yaptığını devam ettirir. Kısa bir süre sonra kız hızla iyileşmeye başlar. İyileştiğinde ise bir çobanla karşılaşır. Çoban kıza; “’in misin cin misin?”’ der. Kız in de değilim cin de değilim; senin gibi bir adem oğluyum der ve başına gelenleri anlatır. Çoban dinledikten sonra kızı babasına götürür. Babası kızını karşısında sağlıklı bir şekilde görünce sevinir ve kızına sarılır. Çobana sorar dile benden ne dilersen diye. Çoban kızının sağlığından başka bir şey dilemez; fakat baba ısrar edince kızla evlenmek istediğini söyler. Babası kızını çobana verir ve evlenirler. Baba, kızının iyileştiği bölgeye hamam ve cami yaptırır. Herkes gelsin faydalansın ve şifa bulsun diye. Hikaye böyledir.

Sağlık açısından önemli olduğu bilinen Yoncalı Kaplıcaları’nda vakit geçirmek sizi mutlaha iyi gelecektir.

Mızık Çamı

Mızık Çamı
Mızık Çamı

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in beşiğinin yapıldığı ağaç Domaniç’in Domur Köyünde yer almaktadır. Ağaç yıkılmış olmasına rağmen korumaya alınmış, üstü kapatılmıştır.

Kütahya Gezilecek Yerler – Tarihi Yerler

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.